måndag 15 oktober 2007

Reflektion

Tänk vad mycket som följer med Föräldraskapet. Förutom att man nu har världens underverk i sina armar. Förutom att man nu är, tillsammans med den andre föräldern, barnets viktigaste person. Förutom att man nu har ett jätteansvar och blir väldigt sårbar.

Så är det så mycket annat som man får på köpet. Plötsligt får man en annan identitet. Man kan börja ett telefonsamtal med att säga ” Ja, hej det här är B:s mamma…” Man är inte längre utanför när andra kvinnor börjar att prata om sina förlossningar. Man träffar en massa nya människor, i samband med Föräldragruppen, musiklekis, lite senare dagis och skola. Man är liksom med i samhället på ett annat sätt. Man kan frossa i söta barnkläder. Shoppingtiden utökas automatiskt eftersom det nu inte bara är till en själv man kan shoppa åt. Det är smällar man kan ta….! Man får ut och promenera med barnvagn, helt underbart…! Man får titta på alla Astrid Lindgrenfilmer och man kan åka till Astrid Lindgrens Värld och en massa andra roliga evenemang som aldrig skulle bli av att man besökte annars. Och man uppdaterar sin repertoar på barnsånger.

Ja, det är bara ett axplock av vad som medföljer föräldraskapet, helt säkert är att livet får ett helt annat innehåll! Och mening!! Det överträffade i alla fall alla mina förväntningar!

Inga kommentarer: